top of page
mjenhanne.jpeg

Wie zijn wij?

Gezinshuis de Kade werd in 2015 opgericht door Maarten Jan van Dijk & Hanne Pen. Ze trouwden in 2003 en voeden naast geplaatste kinderen, ook hun eigen kinderen in het gezinshuis op. In het dagelijks leven is Maarten Jan degene die voortdurend beschikbaar is, terwijl Hanne nog een parttime baan in het onderwijs heeft.

Maarten-Jan
Is al lange tijd werkzaam in de zorg, onder meer als woonbegeleider in de crisisopvang; had verschillende functies in de zorg aan verstandelijk gehandicapten; werkte als jeugdreclasseerder en medewerker spoedeisende zorg bij Bureau Jeugdzorg Gelderland; werkte een aantal jaren als docent Levensbeschouwing op de middelbare school.

Hij studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede en deed een master Theologie aan de Universiteit Utrecht en een master Geestelijke Verzorging aan de Radboud Universiteit. 

 

Hanne

Heeft haar bachelor behaald aan de kunstacademie 's Hertogenbosch. Na enkele jaren als vrijgevestigd kunstenaar te hebben gewerkt, ontdekte ze een passie voor het onderwijs aan kinderen. Aan de Hogeschool van Utrecht behaalde ze haar 1ste graads diploma voor Docent Beeldende Kunst. Inmiddels werkt ze al jaren als LC docent Kunstvakken op een middelbare school. Nadat ze in Tilburg 1 jarige opleiding Docent Drama deed, geeft ze ook het vak drama.

Image by krakenimages

Werkwijze

Gezinshuis de Kade is aangesloten bij Sa-Net woonzorg en wordt ondersteund door:

 

GZ-psycholoog Netty Kramer

Methodisch ondersteuner Inge Blaauw

Orthopedagoog Willy Jutten

 

In samenspraak met orthopedagoog Willy Jutten wordt de hulpvraag bepaald, worden doelen opgesteld, worden afspraken gemaakt en wordt het toekomstperspectief van de bewoners uitgewerkt. Methodisch ondersteuner Inge begeleidt het team de op papier gestelde doelen te verwezenlijken in de praktijk.

 

In een Individueel Begeleidingsplan worden afspraken gemaakt over hoe de hulp gegeven gaat worden. Welke doelen worden er gesteld; op welke manier zal hieraan gewerkt worden; wanneer worden de doelen geëvalueerd en wie is waarvoor verantwoordelijk?

 

Elke jaar gaan we opnieuw bekijken of we nog de juiste dingen aan het doen zijn, of dat we onze plannen moeten bijstellen. Zo houden we grip op het proces en krijg je als bewoner de zorg die je nodig hebt en de kansen die je verdient!

bottom of page